Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا امیا مسئول دفتر مجمع تقریب مذاهب دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان، و رئیس دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان در گفتگو با خبرنگار ایسکانیوز در استان گلستان، وحدت را نه یک مسئله تاکتیکی بلکه یک اصل بنیادی خواند و شاخص تحقق وحدت را مسئله فلسطین دانست.

به گفته رضا امیا حدود هشت هزار دانشجوی اهل سنت درکنار برادران اهل تشیع خود بدون هیچ تفاوتی و در کمال دوستی و همدلی در حال تحصیل در دانشگاه‌های آزاد اسلامی استان گلستان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به عقیده او، دانشگاه به عنوان یک پایگاه جریان ساز در جامعه می‌تواند نقش مهمی در زمینه وحدت ایفا کند.

 مسئول دفتر تقریب مذاهب استان گلستان در ادامه گفت: هدف از تأسیس دفتر تقریب مذاهب در دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان، که یکی از دغدغه‌های همیشگی رهبر معظم انقلاب بوده‌است، تشکیل امت واحده اسلامی است. اگر جامعه اسلامی بخواهد تمدن اصیل اسلامی را به نقطه‌ای از عظمت و شکوه در برابر جوامع غربی برساند، باید به اصل وحدت و یکپارچگی پایبند باشد. شاخص این وحدت هم در کلام مقام معظم رهبری، مسئله فلسطین، معرفی شده‌است.
امیا ادامه داد: استکبار جهانی به‌خوبی متوجه این موضوع شده‌است که قطعا با تشکیل امت واحده اسلامی، منافع آن‌ها و همچنین مولود ناپاک ایشان، اسرائیل، در خطر می‌افتد. این‌که چرا اسرائیل به این‌ میزان از اسلام واهمه دارد، به ماهیت غیرقانونی و نادرست آن باز می‌گردد. لذا این هراس ناشی از اظمحلال، همواره برای آن‌ها باقی است.

این استاد دانشگاه افزود: دانشگاه آزاد اسلامی در راستای همان هدف بزرگ، یعنی ایجاد یک وحدت راهبردی، دفتر تقریب مذاهب را تأسیس نمود. اقدامات خوبی هم در این زمینه انجام شده‌است. برای مثال جلسات متعدد نخبگانی همچون نشست با اساتید و دانشجویان در شهرهای مختلف استان مانند گرگان، گنبد، کلاله، آزادشهر، آق‌قلا و … برگزار شده‌است. همچنین برنامه‌های جالب توجهی را نیز مثل اردوهای مشترک زیارتی و جلسات قرائت قرآن، درنظر داشتیم که متاسفانه بخشی از آن، بدلیل شرایط کرونایی اجرا نشد. ولی خوشبختانه، اهتمامی جدی، در سازمان مرکزی و واحدهای مختلف دانشگاه آزاد در همین راستا شکل گرفته‌است.

وی ادامه داد: ما در روزهای شیوع بیماری کرونا، سعی کردیم تا تمام فعالیت‌های خود را به فضای مجازی انتقال دهیم. برای مثال، نشست‌ها و کارگاه‌های ما از حالت حضوری به شکل وبیناری و مجازی تبدیل شده‌است. و تلاش کرده‌ایم تهدید بوجود آمده‌ ناشی از کرونا را به فرصتی برای این دسته از فعالیت‌ها مبدل سازیم. در همین زمینه، موفق شدیم در سال گذشته، کارگاه‌های ملی همچون «کلام تقریب» را در همان بستر مجازی، به میزبانی استان گلستان برگزار نماییم و شاهد این بودیم که برادران و خواهران ما از همه‌ استان‌های تقریبی کشور مانند سیستان و بلوچستان، فارس، هرمزگان، خراسان، کردستان و … در این کارگاه شرکت کردند.
مسئول دفتر تقریب مذاهب استان گلستان گفت: همچنین با همکاری معاونت فرهنگی دانشگاه، جلسات وبیناری مفیدی حول محور وحدت، داشته‌ایم. علاوه بر آن، کانال‌ها و گروه‌هایی در شبکه‌های اجتماعی متشکل از قشر فرهیخته دانشگاهی، تشکیل شده و از اساتید علاقه‌مند به این حوزه برای تولید محتوا پیرامون موضوعات تقریبی و پاسخ به شبهات موجود، کمک گرفته‌ شده‌است.

امیا با اشاره به تحصیل دانشجویان اهل سنت و تشیع درکنار یکدیگر در دانشگاه آزاد اسلامی این استان، افزود: در واحدهای دانشگاهی آزاد اسلامی استان گلستان، شاهد تحصیل همزمان حدود هشت هزار نفر از برادارن و خواهران اهل سنت خود در کنار دانشجویان اهل تشیع، بدون هیچ تفاوتی، همراه با یک همدلی مثال زدنی هستیم.
او ادامه داد: دانشگاه یک پایگاه‌ جریان‌ساز است که با دانش و اندیشه سر و کار دارد. اگر بتوانیم فرهنگ تقریب را بین اساتید و دانشجویان بصورت واقعی و عملیاتی پیاده سازیم، سبب سرایت این فرهنگ به فضای بیرون از دانشگاه هم می‌شویم.

 به گفته امیا اگر طیف دانشجو و فعالان تشکل‌های دانشجویی به فعالیت در فضای وحدت بین اقوام و مذاهب ورود کنند، ما هم با آغوش باز از این عزیزان استقبال و حمایت می‌کنیم. لذا بنده از این فرصت استفاده می‌کنم و از تمام فعالین دانشجویی از قبیل کانون‌ها، تشکل‌ها و بسیج دانشجویی، درخواست می‌کنم که پای کار تقریب بیایند تا شاهد اتفاقات خوبی در زمینه های‌ تولید محتوا و استفاده از دانشجویان مذاهب مختلف در فعالیت های فرهنگی دانشگاه، با توجه به شرایط خوب استان‌مان باشیم.

مسئول دفتر مجمع تقریب مذاهب در دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان، در رابطه با اقدامات پیشنهادی خود در زمینه گسترش فرهنگ تقریب، گفت: یکی از این اقدامات، برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی است که اگر از سوی افراد دغدغه‌مند و با مطالعات عمیق صورت بگیرد، می‌تواند بسیار به جریان سازی تقریبی کمک کند. از کارهای دیگر در دانشگاه، تأسیس رشته‌های فقه مذاهب مختلف اسلامی، طرح‌های پژوهشی در مقاطع تحصیلات تکمیلی و همچنین راه اندازی نشریات است. پیشنهادی هم که میتوان به گوش مسئولان کشور خصوصا مدیران رسانه ملی رساند، تأسیس یک شبکه تلویزیونی با رویکرد وحدت و تقریب مذاهب اسلامی است که واقعا جای خالی آن در رادیو و تلویزیون ما احساس می‌شود. مشاهده ‌می‌کنید که در دنیای امروز دشمن با ایجاد شبکه‌های ماهواره‌ای و استفاده از جریان های تندروی وهابی، روحیه همدلی و وحدت میان مسلمانان، خاصه ملت بزرگ ایران را نشانه گرفته‌است. بنابراین می‌طلبد ما هم آن‌طور که شایسته است به این موضوع و فرهنگ‌سازی پیرامون آن بپردازیم.

انتهای پیام/ 

حمید انصاری کد خبر: 1118850 برچسب‌ها تقریب مذاهب دانشگاه آزاد اسلامی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: تقریب مذاهب دانشگاه آزاد اسلامی آزاد اسلامی استان گلستان دانشگاه آزاد اسلامی دفتر تقریب مذاهب مسئول دفتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۴۳۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حب به اهل بیت موجب تقریب است

به گزارش خبرنگار حوزه استان‌ها خبرگزاری تقریب،  ماموستا اقبال بهمنی امروز در جلسه تقریب با اشاره به شهدای تقریبی اظهار داشت: شهید دکتر رمضان البیوتی بهار امسال در سنگر محراب و منبر به شهادت رسیدند و از علمای تقریبی کشور سوریه بودند که کتاب‌ها و تألیفات زیادی در راستای وحدت جامعه اسلامی و مبارزه با افراطی گری داشتند.

وی در ادامه با گرامیداشت یاد و خاطره استاد شهید مرتضی مطهری و تبریک روز معلم گفت:  همیشه ارائه علم و دانش اگر با عشق و محبت توأم باشد بیشتر در دلها جا می گیرد به طوری که اکثر علمای ما تلاش کردند علم و دانش را در قالب شعر و ذوق و عشق و محبت و عرفان ارائه دهند.

تقریب از دیدگاه حضرت امام جعفر صادق علیه السلام

ماموستا بهمنی در ادامه گفت: در مورد ابعاد تقریب از دیدگاه حضرت امام جعفر صادق علیه السلام، روایتی است که شخصی از حضرت فرمودند آیا نماز خواندن پشت سر عالم اهل سنت درست است یا نه؟ ایشان پاسخ دادند: اگر کسی پشت سر عالم اهل سنت نماز بخواند انگار پشت سر پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم نماز خوانده است.

تقریب از دیدگاه امام شافعی

وی  در ادامه به ابعاد تقریبی امام شافعی اشاره کرد و بیان داشت: حضرت امام شافعی هم دوره خلافت عباسیان بوده که تبلیغات زیاد و گسترده ای بر ضد اهل بیت علیه السلام می شد و هر کسی که به اهل بیت محبت نشان می داد به او می گفتند این فرد رافضی است و از دین خارج شده است این در حالی است که حضرت امام شافعی خیلی محبت به اهل بیت علیه السلام داشتند و ایشان در مقابل  کسانی که به او توهین می کردند می گفتند  اگر حب به اهل بیت پیامبر اکرم رافضی گری است پس به همه انسانها و جنها اعلام کنید که امام شافعی رافضی است این دیدگاه تقریبی است يعني حب به اهل بیت نباید باعث اختلاف باشد بلکه باید باعث تقریب باشد.

تقریب از دیدگاه مقام معظم رهبری

منتخب مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه به دیدگاه تقریبی مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: سالهای پیش سوالی از ایشان مطرح شد که آیا توهین کردن به امهات المومنین جایز است یا نه؟ در اینجا فتوایی از سوی مقام معظم رهبری صادر شد که توهین به زوجات پیامبر بزرگوار اسلام حرام شرعی است که این یک دیدگاه تقریبی است.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شیوه رفتاری امام صادق (ع) بهترین الگو برای تقریب مذاهب است
  • نشست تخصصی «نگاهی به مفهوم امت در کلام و سیره امام صادق(ع)» برگزار می‌شود
  • راهیابی تیم «وعده صادق» دانشگاه آزاد ممسنی به مرحله کشوری کرسی‌های آزاداندیشی
  • حب به اهل بیت(ع) موجب تقریب مذاهب است
  • تعداد دفاتر تقریب به ۳۵ دفتر در دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور رسیده است
  • دانشگاه آزاد اسلامی نخبگان منطقه را در مسئله تقریب مذاهب جمع کند
  • حب به اهل بیت موجب تقریب است
  • ایران اسلامی؛ الگوی تقریب مذاهب در جهان/علما وحدت را در بین مردم اشاعه دادند
  • فعالیت ۳۵ دفتر تقریب مذاهب در دفاتر تلفیقی دانشگاه آزاد
  • اولویت امروز جهان اسلام غزه است/ بقاء انقلاب و استحکام آن مرهون وحدت و تقریب است